Ομοιογενείς Επιφάνειες

Είναι μια κατηγορία ποιοτικών υλικών επικάλυψης επιφανειών, τα οποία είναι ανταγωνιστικά των διακοσμητικών πετρωμάτων και έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

Δεν έχουν πόρους και επομένως δεν απορροφούν υγρασία και ρύπους.

Συγκολλούνται χωρίς να είναι εμφανείς οι συναρμογές ανάμεσα στα επιμέρους τεμάχια τους που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη κατασκευή (seamless joint).

Μορφοποιούνται όταν θερμανθούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας καμπύλων   επιφανειών και τρισδιάστατων συνθέσεων.

Τα παραπάνω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από αρχιτέκτονες και διακοσμητές για τη δημιουργία πληθώρας χρηστικών και διακοσμητικών στοιχείων με συμπαγή, μασίφ εμφάνιση (π.χ. δημιουργία πάγκου κουζίνας μεγάλων διαστάσεων με ενσωματωμένο νεροχύτη, καθώς και πλάτη, χωρίς κανέναν αρμό).

Στις συμπαγείς ή ομογενείς επιφάνειες κατατάσσεται το υλικό Corian® της DuPont που παρουσιάστηκε πρώτο στην αγορά το 1967. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν, επίσης, τα υλικά Hanex® της Ηanwha Group (Νότια Κορέα), HI-MACS® της LG Group, Staron® της Samsung, TRISTONE® της LION (Νότια Κορέα) κ.ά.